• AKTUALNOŚCI

      • Bezy w różnej odsłonie

      • 24.05.2024
      • Końcówka maja była dla uczniów kierunków gastronomicznych (kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych) bardzo słodka. 23 maja 2024 roku nasi uczniowie uczestniczyli w szkoleniu cukierniczym, którego głównym tematem były bezy.

        Głównym celem organizacji imprezy jest doskonalenie oraz nabycie umiejętności zawodowych dotyczących sporządzania bez wegańskich i tradycyjnych, zastosowania barwników, posypek i brokatu jadalnego do aranżacji deserów oraz dekorowanie wyrobów cukierniczych, rozwijanie pasji i zainteresowań kulinarnych. Nasze uczennice podczas szkolenia sporządzały blaty,makaroniki, Pavlovy, lizaki bezowe, monoporcje bezowe, bezy wegańskie.
        Jak zawsze zwieńczeniem takich spotkań była degustacja przygotowanych słodkości.
        Szkolenie odbyło się w ramach projektu
        Młodzi, zdolni, wykształceni, w ramach programu DOBRY POMYSŁ.

      • Bezy w różnej odsłonie: Czytaj więcej
      • Wyniki konkursu "Las w słoiku, czyli ogród w szkle"

      • 23.05.2024
      • 22 maja odbył się szkolny konkurs "Las w słoiku, czyli ogród w szkle" zorganizowany w ramach projektu "Młodzi, kreatywni, wykwalifikowani" z programu Fundacji Serce. Uczestnikami konkursu byli uczniowie klas pierwszych w zawodach technik architektury krajobrazu, technik ekonomista oraz technik eksploatacji portów i terminali.

      • Wyniki konkursu "Las w słoiku, czyli ogród w szkle": Czytaj więcej
      • Moja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna

      • 23.05.2024
      • W dniu 22.05.2024 r. odbył się szkolny konkurs pt. ,,Moja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna”. Zadaniem uczestników było przygotowanie dokumentów aplikacyjnych na wybrane przez siebie stanowisko spośród: sprzedawca-magazynier, księgowy lub ogrodnik terenów zieleni. Wysoki profesjonalizm przygotowanych dokumentów aplikacyjnych oraz przygotowanie merytoryczne kandydatów stanowiło dla komisji konkursowej niemałe wyzwanie, aby wyłonić zwycięzców. Uczestnicy konkursu poradzili sobie świetnie z pytaniami komisji rekrutacyjnej, a zwycięzcami okazali się uczniowie klas pierwszych Technikum:

      • Moja pierwsza rozmowa kwalifikacyjna: Czytaj więcej
      • Wycieczka dydaktyczna

      • 21.05.2024
      • We wtorek, 14 maja, uczniowie klas pierwszych w zawodach: technik architektury krajobrazu, technik ekonomista i technik eksploatacji portów i terminali wzięli udział w wycieczce dydaktycznej do Rzeszowa. Pogoda dopisała, co dodatkowo umiliło uczestnikom zwiedzanie.

      • Wycieczka dydaktyczna: Czytaj więcej
      • Warsztaty zielarskie

      • 16.05.2024
      • W piątek 10. maja uczniowie klasy pierwszej w zawodzie technik architektury krajobrazu wzięli udział w niezwykłych warsztatach zielarskich pod nazwą "Od popiołu do detergentu. Jak przeżyć w dawnym dworze i zachować zdrowie", zorganizowanych przez Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej w ramach akcji „Współtworzymy przyszłość”. Podczas tego spotkania uczestnicy mieli okazję poznać tajniki dawnych zasad higieny wśród chłopów oraz zapoznać się z nazwami medykamentów i ziół, z których je wytwarzano. Co więcej, uczniowie mogli własnoręcznie przygotować proszek do mycia zębów oraz kwiatową sól do kąpieli.

      • Warsztaty zielarskie: Czytaj więcej
      • Warsztaty garncarskie

      • 15.05.2024
      • Słonecznym rankiem 10. maja kucharze z trzeciej klasy szkoły branżowej wyruszyli pieszo na warsztaty garncarskie do Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej w ramach Dni Otwartych Funduszy Europejskich DOFE. Pierwszym etapem wycieczki było zadanie plenerowe i zmierzenie się z wyzwaniem w trakcie gry terenowej pt. „Kawałek chleba nie spadnie z nieba...”.

      • Warsztaty garncarskie: Czytaj więcej
      • Wspomnienia absolwentów technikum 2019-2024

      • 07.05.2024
      • Wspomnienia absolwentów technikum (2019-2024) w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych (klasa 5z)

        Borowiec Marzena

        Podczas pięcioletniej nauki w Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych zdobyłam wiele nowych umiejętności, które wykorzystam w przyszłości. W tej szkole poznałam wspaniałych ludzi, koleżanki i kolegów. W szkole było organizowanych wiele wyjazdów zagranicznych, dzięki czemu mogliśmy podszkolić nasze umiejętności komunikacyjne. Sama wzięłam udział w wyjeździe do Włoch. Podczas tej przygody mogłam nie tylko zwiedzać i poznawać inny kraj, inną kulturę oraz poprawić umiejętność porozumiewania się w języku angielskim ale również wzbogacić swój warsztat zawodowy. Nauczyciele wykazywali się ogromnym wsparciem, każdego ucznia zachęcali, motywowali i zawsze można było na nich liczyć. Jestem wdzięczna za to, że kiedyś będę mogła sięgnąć pamięcią do czasów i opowiadać, k

      • Wspomnienia absolwentów technikum 2019-2024: Czytaj więcej
    • Lista galerii

      brak danych
  • Deklaracja dostępności

        • Kontakty

          • Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych im. Komisji Edukacji Narodowej w Weryni
          • 17 227 14 41 lub
            17 227 13 32
            numery wewnętrzne:
            101 sekretariat
            103 dyrektor
            105 zastępca dyrektora
            107 pokój nauczycielski
          • Werynia 501
            36-100 Kolbuszowa


            Poland
          • 814-14-04-726
          • Zbigniew Bogacz
            zbigniew.bogacz@zswerynia.pl
          • Beata Bryk
            beata.bryk@zswerynia.pl
          • Elżbieta Rozmus-Maciąg
            elzbieta.rozmus@zswerynia.pl
          • Nabywca:
            Powiat Kolbuszowski
            ul. 11-go Listopada 10
            36-100 Kolbuszowa
            NIP 814-15-73-682

            Odbiorca:
            Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni
            Werynia 501
            36-100 Kolbuszowa
          • /ZSA-E501/zsae lub /ZSA-E501/domyslna
        • Logowanie