• Puchar Dyrektora Szkoły zdobyty!

          • Autorzy: M.Laube-Skowrońska, A.Kiwak


            Rywalizacja sportowa to dziedzina uwielbiana przez wszystkich uczniów, zwłaszcza gdy nagrodą jest Puchar Dyrektora Szkoły. We wtorek 28 marca 2017 r. został rozegrany fnał turnieju w piłce siatkowej o to wspaniałe trofeum. Do finału przeszły drużyny z klas IVeh, IVz, IIIz, IIae. Po zaciętej walce I miejsce zajęły dziewczęta z klasy IVeh, II miejsce zdobyła klasa IVz, a III miejsce IIez. W zawodach rywalizowało 8 drużyn dziewcząt. Wszystkim uczestnikom gratulujemy!

        • Ekonomia zawsze na czasie
          • Ekonomia zawsze na czasie

          • Autorzy: G.Augustyn, P.Kuczyński, B.Bryk, K.Wachowska
            Fot. A.Kolano


            Końcem marca, my ekonomiści z klasy trzeciej, pod nadzorem nauczycieli  p. Ewy Serafin i p. Beaty Bryk zorganizowaliśmy warsztaty ekonomiczne dla gimnazjalistów z Zespołu Szkół w Dzikowcu. Na co dzień zajmujemy się ciekawymi rzeczami,  bo poznajemy rachunki, strategie, bankowość, i właśnie tym wszystkim chcieliśmy się podzielić z młodszymi kolegami.
            Czujemy się wtedy ważni i uczeni, także tacy dojrzali i dorośli!
            Na początku przedstawiliśmy wszystkim takie proste pojęcia o tym, czym zajmuje się ekonomia i przekonywaliśmy, że wcale nie jest to  matematyka,  ale nauka o gospodarowaniu ograniczonymi zasobami, zajmująca się analizą zachodzących procesów gospodarczych. Dumni informowaliśmy, że jako ekonomiści kiedyś poznają istotę makro- i mikroekonomii, marketingu, rachunkowości zarządzania, statystyki,  bankowości , finansów, a także nauczą się  przedsiębiorczości. Przekonywaliśmy, że wszystko z czym spotykamy się na co dzień łączy się z ekonomią, bo są procesy, zmiany zachodzące  w  gospodarstwie domowym, w gospodarce kraju,  międzynarodowa sytuacja ekonomiczna, prowadzenie księgowości, firmy, inwestycje itd. Wszystkie te kwestie są z naszej dziedziny! Przedstawiliśmy też Szkolny Klub Przedsiębiorczości, w ramach którego rozwijamy pasje i swoje zainteresowania poprzez realizację przedsięwzięć ekonomicznych.

            Żeby nasze warsztaty nie były nudne, uczestnicy zostali podzieleni na grupy i wspólnie przemieszczali się między trzema stanowiskami, gdzie pokazaliśmy im jak wygląda praca w programie kadrowo-płacowym Gratyfikant GT, nauczyliśmy obecnych wypełniać listę płac, fakturę w druku, także  przeprowadziliśmy wśród gimnazjalistów test osobowości oraz  test „Jak oceniam własną przedsiębiorczość”. 

            W trakcie tego spotkania mogliśmy jako starsi koledzy przekazać młodszym uczniom cząstkę wiedzy, nabytą przez nas w szkole. Było to ciekawe doświadczenie i interesujące przedsięwzięcie, zarówno dla nich jak i dla nas, bo chociaż na chwilę mogliśmy się zamienić w nauczycieli. Gimnazjaliści oderwali się chociaż na chwilę od szkolnej rutyny i poznali namiastkę świata ekonomii, a przy tym świetnie się bawili. Zdjęcia

        • Wizyta Mistrzów
          • Wizyta Mistrzów

          • Autorzy: A.Tęcza, A.Kiwak


            Podpatrywać mistrza przy pracy jest dla każdego przeżyciem niezwykłym i pouczającym. Młodzież uczestnicząca w kursie dekorowania potraw 25 marca 2017 roku podziwiała warsztat pracy pana Pawła Sztenderskiego wicemistrza świata w carvingu, mistrza Polski w carvingu, uczestnika programu telewizyjnego Mam talent, zwycięzcę Finału Live Carving oraz Dominikę Sadowską - również wielokrotną laureatkę  prestiżowych konkursów.
            Pod okiem prowadzących młodzi adepci carvingu,
            m.in. uczniowie, którzy brali udział w praktyce zawodowej w Niemczech w Erasmus+, wykonali dekoracje z papryczki i z marchwi, ozdabiali melony motywami tajskimi, z kalarepy wyczarowali różę, a z pozostałych warzyw i owoców wykonywali dekoracje przestrzenne. Dodatkowo kursanci przygotowali aranżację dekoracji na półmiskach, m. in. z pora, cytryny, raka, oliwek, papryki, zieleniny, grapefruita, ogórka, pomidora. Udział w kursie był dla uczniów ciekawym – zawodowym przeżyciem i zapewne długo pozostanie w pamięci. Zdjęcia

        • Finał XI Powiatowego Konkursu Wiedzy o Francji i Frankofonii
          • Finał XI Powiatowego Konkursu Wiedzy o Francji i Frankofonii

          • Autorzy: U.Kuna, K.Wachowska


            20 marca, jak co roku, obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Frankofonii i to z tej okazji miłośnicy języka Moliera mogli wziąć udział w XI Powiatowym Konkursie Wiedzy o Francji  i Krajach Frankofońskich zorganizowanym w LO im. Janka Bytnara w Kolbuszowej. Celem konkursu jest promowanie i motywowanie do nauki języka francuskiego, oraz upowszechnianie wiedzy na temat Frankofonii, czyli kultury i geografii krajów francuskojęzycznych.

            Język francuski to język dyplomacji i polityki, który urzeka melodyjnością. Stanowi on jeden z języków urzędowych w instytucjach Unii Europejskiej i organizacjach międzynarodowych takich jak NATO, ONZ, Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego, FIFA, Międzynarodowego Trybunału Sprawiedliwości. To jedyny język, wraz z angielskim, w którym można porozumieć się na pięciu kontynentach. Włada nim ponad 200 milionów osób.

            Konkurs odbył się w dwóch etapach. Udział w konkursie wymagał ogromnej wiedzy z różnych dziedzin dotyczących Francji, Frankofonii i Quebecu.  Do finału zostało zaproszonych 12 uczniów, którzy osiągnęli najwyższe wyniki wśród wszystkich uczniów biorących w eliminacjach szkolnych w województwie. Warto podkreślić, że uczestniczyli uczniowie nie tylko z powiatu kolbuszowskiego, ale również  mieleckiego, dębickiego, rzeszowskiego (Sokołów Młp i Głogów Młp.). Wśród 12 uczestników znalazło się 5 uczniów z naszej szkoły. W finale:

            I miejsce zdobyła Patrycja Magda - uczennica klasy I z  

            III miejsce zajęła Anna Styczyńska - uczennica III z

            Wyróżnienie otrzymał Michał Ozimek – uczeń II ez

            W konkursie plastycznym „Pays francophones à l’affiche” również nasi uczniowie zostali docenieni.

            II miejsce ex aequo zajęły Joanna Kosiorowska – uczennica III z oraz Monika Wąsik – uczennica  II ez

            Wyróżnienie otrzymała Patrycja Gielarowska - uczennica II ez

            W  tym dniu odbyły się uroczyste obchody Dnia Frankofońskiego, podczas których zostały wręczone nagrody rzeczowe dla laureatów konkursu. Natomiast wszyscy finaliści otrzymali dyplomy. Zwycięzcom gratulujemy sukcesu!!!  Zdjęcia

        • Książka na weekend
          • Książka na weekend

          • Autor: B.Sobowska-Rekut


            Kiedy 10 maja 1996 roku trzy ekipy jednocześnie dokonywały ataku szczytowego, nad Mount Everestem zerwała się burza. Zaczęła się mordercza walka o przetrwanie. Jon Krakauer przeżył. Książka Wszystko za Everest trafiła na listy bestsellerów, ale wywołała też wiele kontrowersji. Stała się także źródłem inspiracji dla filmowców. Sama tragedia zaś – mimo że wydarzyła się prawie dwadzieścia lat temu – wciąż budzi emocje. Problemy opisane przez Krakauera przybrały jeszcze na sile: w komercyjnych wyprawach na Everest bierze udział coraz więcej osób, nie bacząc na zagrożenia i skutki ludzkiej ekspansji w najwyższych górach świata.


            Źródło: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/262015/wszystko-za-everest

        • Odkrywamy barwy, smaki i zdrowie w pożywieniu
          • Odkrywamy barwy, smaki i zdrowie w pożywieniu

          • Autorzy: A.Tęcza, A.Kiwak


            „Teraz patrzą się i patrzą / W ten stół krasy, kolorowy” uczniowie Publicznej Szkoły Podstawowej w Komorowie, gdyż nasi uczniowie - trenerzy z klasy trzeciej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych przygotowali w trakcie warsztatów, wspaniałe przekąski. Kolor smak i zapach potraw przyciągał do stołu jak magnes, zachęcał do oglądania, podziwiania i degustowania. Wspaniałości stołu znikały w zawrotnym tempie a dzieciakom nie przeszkadzał nawet fakt, że jadły warzywa, niezwykle zdrowe i korzystne dla naszego organizmu. Dla ponad setki dzieci zostały przygotowane przekąski takie jak: deser mocno-owocowy, musy owocowe, tartinki z pastami ze szczypiorku, żurawiny i buraka, gąsienice z winogron, łabędzie z soczystych  jabłek oraz coś dla zaostrzenie apetytu czyli warzywne frytki  z dipem i kolorowe koreczki. Warsztaty jak zawsze poprzedzone były  pogadanką, poprowadzoną przez panie: Annę Tęczę oraz Annę Wróbel na temat piramidy zdrowia. Dzieci dowiedziały się co nie powinno znaleźć się w ich jadłospisie, szkodliwości gazowanych napojów, chipsów i fast-foodów. Zdjęcia


             

        • Witaj wiosno!
          • Witaj wiosno!

          • Autorzy: W.Matusik, I.Pogoda


            Młode listki, pąki kwiatów, śpiew ptaków to oznaki wiosny, na które po długiej zimie wyczekujemy z niecierpliwością. Jej pierwszy dzień celebrowany jest na całym świecie w specyficzny dla danego kraju sposób. W ZSA-E w Weryni zapachniało wiosną za sprawą licznych konkurencji zorganizowanych przez samorząd uczniowski dla uczniów oraz nauczycieli. Różnorodność pomysłów wprawiła uczestników w doskonały nastrój. Reprezentacje klasowe zmierzyły się w: Challenge "Wiesz co jesz?", "Tajemnicze oblicze", "Jaka to melodia?", "Zakazane słowa" oraz "Do czego to służy?". Nauczyciele przypomnieli sobie bajki i seriale z dzieciństwa oraz lat młodzieńczych. Spotkali się także z wyzwaniem matematycznym i mogli się pochwalić wiadomościami z wiedzy o kulturze. Wszyscy świetnie się bawili przy skeczu pt. „Że ten” w wykonaniu: Wiktorii Matusik, Alberta Tęczy i Gabrieli Augustyn. Uczniowie wykazali się ogromnym zainteresowaniem i zaangażowaniem za co zostali nagrodzeni słodkościami oraz kuponami "Ostatnia deska ratunku", bonami do sklepiku szkolnego, a zwycięska klasa 2ez dowolnie wybranym dniem bez pytania. Dziękujemy serdecznie osobom biorącym udział w przygotowaniach. Zdjęcia

        • Z wizytą w Hotelu Rzeszów
          • Z wizytą w Hotelu Rzeszów

          • Autorzy: M.Serafin, A.Kiwak


            Szkoła zapewnia nie tylko wykształcenie ale również pozwala zobaczyć jak pracuje się w wybranym przez nas zawodzie. W  piątek 03.03.2017 r. wraz z klasą Iż i IIeż oraz opiekunami  Urszulą Kuną i Moniką Serafin, udaliśmy się na wycieczkę do Rzeszowa. Celem był Hotel Rzeszów, który mieści się w samym sercu miasta. Na początku w sali konferencyjnej, obejrzeliśmy film promujący hotel. Po zakończeniu tej prezentacji  niecierpliwie oczekiwaliśmy na ciąg dalszy atrakcji. Chcieliśmy wszystko zobaczyć  na własne oczy. Pod czujnym okiem naszego przewodnika oglądaliśmy pokoje i apartamenty. Widzieliśmy także piękną salę restauracyjną oraz salę konferencyjną, z piękną panoramą Rzeszowa za oknem. W dalszej kolejności udaliśmy się na recepcję, gdzie odpowiedziano nam na wszystkie pytania dotyczące funkcjonowania i pracy hotelu. Wycieczka ta wiele nam wyjaśniła i pokazała pracę w hotelu od strony praktycznej. Zdjęcia

             

        • Konkurs wielkanocny
          • Konkurs wielkanocny

          • Autor: M.Banaś


            „Co kraj to obyczaj, czyli Święta Wielkanocne w różnych zakątkach świata”. Zapraszamy do udziału w szkolnym konkursie na najpiękniejszy Stroik Wielkanocny, który należy wykonać w stylu charakterystycznym dla danego regionu, np. Niemiec, Czech lub naszych rodzimych Kaszub. Pochwalcie się umiejętnością wyszukiwania informacji, kreatywnością, talentem, chęciami. Szczegóły konkursu oraz termin składania prac w regulaminie.

        • Mistrzowie cukiernictwa
          • Mistrzowie cukiernictwa

          • Autorz: A.Pyryt, B.Bryk, K.Wachowska


            Od  8 marca br. piętnaście osób z naszej szkoły – kształcących się w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz rozpoczęło  40–godzinny kurs cukierniczy. Realizowany on jest w ramach projektu RPO „Powiat kolbuszowski stawia na kształcenie zawodowe”, a wszystkie zajęcia są  zupełnie bezpłatne.

            Uczniowie wydają się być zadowoleni:

            Na początku byliśmy pełni obaw. Szybko jednak przekonaliśmy się, że były one zupełnie bezpodstawne. W tajniki cukiernictwa wprowadza nas pan Tomasz Podkul. Jest naszym mentorem jeżeli chodzi o sekrety pieczenia i dekorację słodkich wypieków. Na zajęciach uczymy się jak wykonać oraz dekorować  ciasta i ciasteczka masą cukrową, torty na różne okazje, wykańczać je masą żelową,  a nawet wykonywać róże z plastycznej czekolady. Na ostatnich zajęciach piekliśmy tort szwarcwaldzki. Sprawiło nam to wiele frajdy. A jak smakował! Żałujcie, że Was nie było z nami!

            Zajęcia bardzo przypadły nam do gustu. Chociaż są po lekcjach, to jednak mijają nam bardzo szybko i już kolejnego dnia czekamy z niecierpliwością na następne warsztaty dotyczące wszystkiego co związane z cukiernictwem. Cieszymy się, że w szkole organizowane są dla nas tego typu kursy pozwalające poszerzać wiadomości i umiejętności praktyczne. 

            Projekt przynosi wiele satysfakcji i oprócz cennego doświadczenia, uczniowie otrzymają certyfikaty potwierdzające zdobyte kwalifikacje. Zdjęcia

        • Z wizytą na Uniwersytecie Rzeszowskim
          • Z wizytą na Uniwersytecie Rzeszowskim

          • Autorzy:M.Głos, A.Kiwak


            W życiu każdego człowieka przychodzi moment, kiedy musi dokonać wyboru. I nie mam tutaj na myśli błahych wyborów typu - które buty kupić i w co się ubrać. Chodzi o decyzję, której skutki będziemy odczuwali przez całe późniejsze życie. Większość z nas zadaje sobie pytanie - co zrobić ze swoim życiem?
            O jednej z możliwości dalszego rozwoju dowiedzieliśmy się dziś, dzięki zaproszeniu przez Zamiejscowy Wydział Uniwersytetu Rzeszowskiego w Weryni. Wysłuchaliśmy wykładu o działalności samego uniwersytetu oraz bliżej poznaliśmy kierunek studiów jakim jest biotechnologia i jej pochodne. Ciekawość uczniów na pewno przykuły liczne urządzenia i specjalne pomieszczenia, których spektrum zastosowań powala wprost na kolana. To fascynujące, że studiując biotechnologię, ma się tak wielkie możliwości rozwoju! Wykład prowadzony był przez trójkę pracowników Uniwersytetu Rzeszowskiego, których charyzma i pogoda ducha zdecydowanie wpłynęła na  przyjazną atmosferę całego spotkania. W zasadzie można było odnieść wrażenie, że jest się na spotkaniu z dobrymi przyjaciółmi, a nie na wykładzie promującym uczelnię.
            Zatrważający jest przede wszystkim fakt, że dopiero co składaliśmy podania o przyjęcie do technikum, a już je kończymy! Czas płynie nieubłaganie, a takie spotkania tylko to uświadamiają. Ponoć okres szkoły średniej to najlepszy czas w życiu człowieka... a może studia będą jeszcze lepsze? Zdjęcia

             

             

             

        • Pomagamy dzieciom z Afryki
          • Pomagamy dzieciom z Afryki

          • Autor: B.Bogdanowska-Olszówka


            Szkolne Koło Caritas przy ZSA-E w Weryni zaprasza wszystkich uczniów do udziału w zbiórce starych telefonów komórkowych. Poszukaj w domu nieużywanego telefonu → przynieś do szkoły → my przekażemy misjonarzom. Nie zwlekaj z decyzją!

        • Książka na weekend
          • Książka na weekend

          • Autor: B.Sobowska-Rekut


            Marszałek sejmu, Daria Seyda, budzi się w pokoju hotelowym, nie pamiętając, jak się w nim znalazła ani co się z nią działo przez ostatnich dziesięć godzin. Jest przekonana, że stała się ofiarą manipulacji, ale nie wie, kto ani dlaczego może za nią stać. Tymczasem Patryk Hauer, wschodząca gwiazda prawicy, podczas prac komisji śledczej odkrywa polityczny spisek sięgający najistotniejszych osób w kręgach władzy.
            Seyda i Hauer znajdują się po przeciwnych stronach sceny politycznej. Dzieli ich wszystko, ale połączy jedna sprawa…

            Źródło: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/4034593/wotum-nieufnosci

        • Jak być fit na wiosnę
          • Jak być fit na wiosnę

          • Autorzy: A.Tęcza, A.Kiwak


            Zdrowe potrawy wcale nie muszą być niesmaczne, nieatrakcyjne wizualnie czy też trudne do przygotowania. O tym mogli się przekonać uczestnicy III edycji Młodych Kreatorów Smaku, którzy 14 marca uczestniczyli w szkoleniu pt. Nowe trendy w dietetyce. Nasi uczniowie pod okiem prowadzących Anny Tęczy i Wioletty Majewskiej przygotowali kolorowe, smaczne i bardzo zdrowe dania, które dodatkowo okazały się dietetyczne. Przygotowane przez młodzież potrawy były przepyszne, wyglądały obłędnie, ale co najważniejsze każda z nich dostarczała organizmowi  cennych składników odżywczych takich jak: białko, związki mineralne, witaminy, polifenole oraz innych substancji biologicznie czynnych, jak: błonnik pokarmowy, olejki eteryczne, gingerol, zinferon i itp. 
            Swoimi doświadczeniami w przygotowywaniu tego typu dań podczas praktyki w Niemczech dzielili się uczestnicy projektu "Praktyka zawodowa w Turyngii - szansa na dobrą pracę", którzy uczestniczyli również w tym szkoleniu. W trakcie szkolenia zostały przygotowanie: świeżo wyciskane soki, wykwintna sałatka z mango i awokado, danie fit z kurczaka, kilka rodzajów smoothie oraz dietetyczne desery. Wszystkie przekąski wykonano przy użyciu metod pozwalających zachować cenne składniki odżywcze. Poniżej  znajdują się przepisy oraz zastosowanie niektórych z nich:

            Świeżo wyciskany sok ze szpinaku, kiwi i pomarańczy - coś dla osób z niedoborami żelaza i kwasu foliowego. Taki sok pobudzi produkcję czerwonych krwinek, dostarczy witaminy C oraz doda energii.
            Składniki: 300 g liści, 2 pomarańcze, 3 owoce kiwi.
            Wykonanie: owoce umyć i obrać, opłukać liście szpinaku. Wymienione składniki zmiksować lub odcisnąć sok w wyciskarce.

            Świeżo wyciskany sok z grapefruita, imbiru i cytryny – to świetny strażnik wagi, który pomaga regulować poziom cukru we krwi.
            Składniki: 2 grapefruity, 3 cytryny, 1 korzeń imbiru, 1 łyżeczka sproszkowanej guarany, 1 łyżeczka miodu.
            Wykonanie: owoce i imbir umyć, oczyścić i wycisnąć sok w wyciskarce, doprawić miodem i wymieszać z guaraną.

            Smoothie malinowo-jogurtowy – ten pyszny, pożywny i pełen składników odżywczych koktajl to idealne drugie śniadanie.
            Składniki: 140 g malin mrożonych lub świeżych, 250 g jogurtu naturalnego.
            Wykonanie: maliny zmiksować w blenderze, wymieszać z jogurtem.

            Odżywczy mix dla zestresowanych - ten sok z buraka, marchwi i granatów pomaga chronić organizm przed stresem oksydacyjnym, reguluje układ krwionośny i poprawia nastrój.
            Składniki: 4 duże, soczyste marchewki, 2 buraki, 1 granat.
            Wykonanie: wszystkie składniki umyć, obrać i wycisnąć sok w wyciskarce.

            Danie fit z kurczaka - to bezglutenowe, kolorowe danie dostarczy energii, pełnowartościowego białka, witamin z grupy B, lecytyny oraz żelaza, krzemu, potasu, fosforu.

            Danie  fit z kurczaka (porcja na 6 osób)
            Składniki:
            1 cebula, 1 łyżka masła, 2 mrożonki warzywne trio (marchew, kalafior, brokuł), 1 kg filetów z piersi z kurczaka, 2 woreczki kaszy jaglanej, czosnek, sól, pieprz ziołowy.
            Wykonanie:
            Mięso oczyścić, umyć, rozbić, natrzeć przyprawami i czosnkiem. W parowarze na poszczególnych piętrach ułożyć mięso i mrożonki i uruchomić urządzenie. Po ok. 30-40 minutach warzywa i mięso jest gotowe. Następnie ugotować kaszę jaglaną. Cebulę oczyścić, pokroić i zeszklić na maśle. Ugotowaną kaszę wymieszać z zeszkloną cebulką. Kaszę i mięso formować za pomocą pierścienia, razem z warzywami układać na talerzach.
            Należy pamiętać, żeby dietę połączyć z aktywnością fizyczną, chociażby poprzez spacer, jazdę na rowerze, pracę w ogrodzie czy basen i wtedy będziesz fit na całe życie!

            Organizacja i przeprowadzenie szkolenia było możliwe dzięki wsparciu z Regionalnej Fundacji Rozwoju Serce w Kolbuszowej. Zdjęcia

        • Uczymy zawodu
          • Uczymy zawodu

          • Autorzy: A.Tęcza, A.Kiwak


            Marzec rozpoczął się dla żywieniowców pracowicie. Uczniowie trzeciej klasy w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, w tym trzech uczestników projektu "Praktyka zawodowa w Turyngii - szansa na dobrą pracę" w Erasmus+, ​ przeprowadzili warsztaty w PSP w Spiach w ramach projektu „Poznajemy  zawody”. Młodzi instruktorzy przekazali dzieciom tajniki zawodu kucharza. Poznanie tego zawodu ułatwiły różne akcesoria kuchenne, które były demonstrowane dzieciom: wałki, tłuczki, szpryce, cedzaki, rózgi i inne.
            Spotkanie jak zawsze poprzedzone było wstępem - pogadanką  na temat zdrowego odżywiania, piramidy zdrowia, dobrych i złych nawyków żywieniowych. Dalsza część warsztatów polegała na przygotowaniu kolorowych warzywno-owocowych pyszności, czyli: kolorowych tartinek, łabędzi, marchewkowych różyczek, koreczków i owocowych stworków. Zdjęcia

    • Kontakty

      • Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych im. Komisji Edukacji Narodowej w Weryni
      • 17 227 14 41 lub
        17 227 13 32
        numery wewnętrzne:
        101 sekretariat
        103 dyrektor
        105 zastępca dyrektora
        107 pokój nauczycielski
      • Werynia 501
        36-100 Kolbuszowa


        Poland
      • 814-14-04-726
      • Zbigniew Bogacz
        zbigniew.bogacz@zswerynia.pl
      • Beata Bryk
        beata.bryk@zswerynia.pl
      • Elżbieta Rozmus-Maciąg
        elzbieta.rozmus@zswerynia.pl
      • Nabywca:
        Powiat Kolbuszowski
        ul. 11-go Listopada 10
        36-100 Kolbuszowa
        NIP 814-15-73-682

        Odbiorca:
        Zespół Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni
        Werynia 501
        36-100 Kolbuszowa
      • /ZSA-E501/zsae lub /ZSA-E501/domyslna
    • Logowanie