- Książka z przepisami
- Upowszechnianie mobilności w Portugalii
- Ewaluacja wyjazdu do Portugalii
- Portugalia jest już naszym wspomnieniem
- Portugalskie smaki
- Słoneczny pobyt w Lizbonie
- Ola Lisboa!
- Relacja z Portugalii
- Upowszechnianie mobilności we Francji
- Szkolenie molekularne
- Wizyta w Krakowie
- Warsztaty kulturowe w Sandomierzu
- Street Food
- Witamy w Weryni
- Food Redefined- program wizyty
- Street Food - plakat
- Warsztaty żywieniowe na Uniwersytecie Rzeszowskim
- Bezcenne wspomnienia z Francji
- Francuskie smaki
- Bonjour Werynia
- Plan wizyty we Francji
- Rekrutacja: Francja
- Risotto z mątwy
- Ewaluacja wyjazdu do Chorwacji
- Kulinarna podróż
- Fotosafari przez dolinę Neretwy
- Poznajemy nową definicję żywności
- Plan wizyty w Chorwacji
- Rekrutacja: Chorwacja
- Świąteczne potrawy
- Początek kulinarnej podróży
- Konkurs
- Dary jesieni
- Polskie logo
- Blog
- O projekcie
- Plan wizyty w Portugalii
Początek kulinarnej podróży
Październik to miesiąc, w którym corocznie obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni. Z tej okazji uczniowie z technikum żywienia uczestniczyli w jednym z wielu zaplanowanych działań kulinarnych związanych z realizacją projektu Food Redefined.
Przygotowali znakomite dania kuchni chorwackiej, francuskiej i portugalskiej w oparciu o aurorskie receptury nadesłane z krajów partnerskich.
W tym roku z uwagi na obecną sytuację związaną z pandemią święto kucharzy było obchodzone mniej uroczyście niż w poprzednich latach, ale i tak młodzież mogła podpatrzeć jak przygotować ośmiornicę, chlebek z batatów, chipsy warzywne, risotto z krewetkami czy też wołowinę po burgundzku.
Efekty realizacji przepisów przygotowanych przez szkoły z Francji, Polski, Chorwacji i Portugalii będzie można obejrzeć na wideoblogu, w którym będą zamieszczone zdjęcia, przepisy i filmiki.