- Książka z przepisami
- Upowszechnianie mobilności w Portugalii
- Ewaluacja wyjazdu do Portugalii
- Portugalia jest już naszym wspomnieniem
- Portugalskie smaki
- Słoneczny pobyt w Lizbonie
- Ola Lisboa!
- Relacja z Portugalii
- Upowszechnianie mobilności we Francji
- Szkolenie molekularne
- Wizyta w Krakowie
- Warsztaty kulturowe w Sandomierzu
- Street Food
- Witamy w Weryni
- Food Redefined- program wizyty
- Street Food - plakat
- Warsztaty żywieniowe na Uniwersytecie Rzeszowskim
- Bezcenne wspomnienia z Francji
- Francuskie smaki
- Bonjour Werynia
- Plan wizyty we Francji
- Rekrutacja: Francja
- Risotto z mątwy
- Ewaluacja wyjazdu do Chorwacji
- Kulinarna podróż
- Fotosafari przez dolinę Neretwy
- Poznajemy nową definicję żywności
- Plan wizyty w Chorwacji
- Rekrutacja: Chorwacja
- Świąteczne potrawy
- Początek kulinarnej podróży
- Konkurs
- Dary jesieni
- Polskie logo
- Blog
- O projekcie
- Plan wizyty w Portugalii
Książka z przepisami
- 48
Realizacja projektu Food Redefined dobiegła końca. W czasie poznawania nowej definicji żywienia 24 uczniów w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz 6 nauczycieli wyjechało na tygodniowe warsztaty do szkół partnerskich we Francji, Chorwacji oraz Portugalii. Wizyta partnerska w naszej szkole odbyła się w październiku 2022 r. Podczas wizyty w Chorwacji nasi uczniowie ćwiczyli swoje umiejętności związane z kuchnią śródziemnomorską oraz wykorzystaniem naturalnych składników do przygotowania potraw. Wizyta w Portugalii wzbogaciła naszą wiedzę o kuchnię zero waste oraz wiedzę barmańską. Francuzi doszkalali nas jak przygotowywać potrawy w niskich temperaturach, aby nie traciły swych wartości oraz wykorzystania produktów organicznych. Wymienione mobilności, podczas których uczestniczyliśmy w wielu ciekawych warsztatach, szkoleniach i wycieczkach odbyły się dzięki projektowi Food Redefined o numerze
2020-1-PL01-KA229-081707_1 na zasadach Programu Erasmus+ sektor Edukacja szkolna - akcja KA229.Podsumowaniem działań parterów z Polski, Portugalii, Francji i Chorwacji jest książka z przepisami, wydana w języku angielskim w formie e-book. Zapraszamy do zapoznania się z efektami naszej pracy!
Autor: A. Tęcza